(050) 313 35 14

Motorrijlessen Groningen & Marum

Voor motorrijles ben je bij Rijschool van der Heide aan het juiste adres. Al jaren horen wij tot de top van het noorden wat betreft slagingspercentage. De afgelopen 4 jaar was dat voor het praktijkexamen voertuigbeheersing 100% en voor verkeersdeelneming 85%. Je hebt les op een nieuwe Yamaha XJ6; een gemakkelijke motor om mee te leren rijden.

Regels omtrent het motorrijbewijs

A1 rijbewijs
Ben je nog geen 20 jaar? Dan mag je examen doen voor het A1 rijbewijs (lichte motor). Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen en kun je beginnen met rijlessen. Een praktijkexamen afleggen mag vanaf je 18e.

A2 rijbewijs
2 jaar na het behalen van je rijbewijs A1, mag je overstappen naar een middelzware motor (A2 rijbewijs). Voor dit bewijs moet je een praktijkexamen verkeersdeelneming afleggen.

A rijbewijs (onbeperkt vermogen)
2 jaar na het behalen van rijbewijs A2, mag je de overstap maken naar een motor met onbeperkt vermogen. Hiervoor dien je een praktijkexamen verkeersdeelneming af te leggen.

Je kunt ook direct voor je A2 of A rijbewijs gaan. Voor je A2 rijbewijs dien je minimaal 20 jaar te zijn, voor je A rijbewijs minimaal 24 jaar. Hiervoor dien je een theorie-examen af te leggen en twee praktijkexamens.

Twee modules

Om je motorrijbewijs te halen, moet je naast het halen van je theorie examen twee modules doorlopen. Voor beide doe je apart examen. De twee modules zijn:

  • Voertuigbeheersing.
  • Verkeersdeelneming.

Rijschool van der Heide zorgt ervoor dat je op beide onderdelen snel vertrouwd raakt met de vereisten, zodat je straks veilig en verantwoord aan het verkeer deelneemt.

Motorrijles-Groningen         Motorrijlessen-Groningen

Direct beginnen

Motorrijles per uur of pakket

Je hebt 60 minuten motorrijles voor maar € 44 per uur. Je kunt ook kiezen voor een spoedpakket: je betaalt dan een totaalprijs voor een vast aantal rijlessen plus het praktijkexamen en de Eigen verklaring. Voor voertuigbeheersing is dat € 535,- (9 lessen) en voor verkeersdeelneming € 775,- (12 lessen). Voordat je met het eerste spoedpakket begint is het wel nodig om een intakeles te nemen, zodat we je beter kunnen adviseren.

Overige service

Rijschool van der Heide biedt naast de praktijklessen gratis theorieles. Ook regelen wij de aanvraag voor het praktijkexamen en indien gewenst het theorie-examen (zie ook tarieven). De lessen vinden plaats in Marum, het examen is in Groningen.

De belangrijkste tarieven op een rij:

  • Per rijles: € 44,- (lesuur = 60 minuten)
  • Pakket voertuigbeheersing: € 535,-
    (9 lesuren en praktijkexamen, excl. intakeles)
  • Pakket verkeersdeelneming: € 775,-
    (12 lesuren, praktijkexamen en eigen verklaring)

 

bedrijfsfilm rijschool van der heide

Bel of app mij terug